Løgkompot med æble og radisespirer

Løgkompot med æble og radisespirer
Denne løgkompot har min nevø Otto lært mig at lave. Og den er virkelig god! Prøv den som tilbehør til et stykke ost eller som fyld i en burger eller hjemmelavet hotdog.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 1 glas 
  • Forberedelsestid: 5 min.
  • Tilberedningstid: 20 min. 

Ingredienser:

  • ½ kg gule løg i skiver
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1-2 spsk balsamico eddike
  • salt, peber, evt. sumak
  • 1-2 røde æbler
  • radisespirer

    Fremgangsmåde:

    1. Lav en løgkompot ved at brune de gule løg i smør og olie sammen med salt og sukker. Stil gryden på Medium høj varme og steg til løgene er bløde
      Det tager ca. 15 min.
    2. Tilsæt ca. 1 dl rødvin og 1-2 spsk balsamicoeddike og kog det ind til næsten al væden er fordampet. Smag til med salt, peber og evt. sumak. Syrligheden/sødmen kan evt. reguleres med sukker eller eddike. 
    3. Server den afkølede kompot med fine tern af røde æbler og radisespirer.
    TIP: Du kan også bruge sennep, mizuna eller Fredes mix til kompotten.